Voordelen van kunstgras in de tuin met jonge kinderen

Voordelen van kunstgras in de tuin met jonge kinderen

Een tuin is om van te genieten

Een tuin hebben we over het algemeen ten eerste om van te genieten toch? We willen er de zomerdag lekker kunnen chillen met vrienden en familie. Lekker de barbecue er bij aan en het zwembad opzetten.
Maar een tuin betekent toch ook wel wat werk. Denk aan het grasmaaien, het onkruid wieden en de planten en struiken onderhouden en snoeien. Maar er is een manier om dit werk te beperken, namelijk door kunstgras te kopen.

Kunstgras

Je kunt om te beginnen de grasmat vervangen door kunstgras. Door dit aan te brengen hoef je het niet meer te maaien. Daarnaast is sproeien natuurlijk niet nodig. Natuurgras moet je, vooral in de zomer, regelmatig besproeien om het in leven te houden.

Ideaal met een zwembad

Als je een zwembad hebt, dan weet je waarschijnlijk wel dat als je deze een tijdje op natuurgras neerzet, dat dan het gras eronder vrij snel kapotgaat. Als je het zwembad weghaalt, blijft er een bruine plek over en dit gras komt er waarschijnlijk niet meer door. Er zit dan niks anders op dan dit gras eruit te steken en er nieuwe zoden in te leggen of graszaad te zaaien.

Maar als je kunstgras erin legt, dan heb je hier geen last van. Zet je er een zwembad op, dan is er niks aan de hand als je deze er na een aantal weken weer af haalt. Het gras er onder is nog net zo groen als toen je het zwembad erop zette. 

Wat ook een voordeel is, is dat je niet elke keer al het speelgoed en speeltoestellen van de grasmat af hoeft te halen voor het grasmaaien. Dit moet je met natuurgras wel. Wil je dan gaan maaien, dan ben je eerst een half uur bezig om alles wat erop ligt te verplaatsen.

Helemaal geen onderhoud?

Heb je dan helemaal geen onderhoud aan kunstgras? Jawel. Een klein beetje. Af en toe even de grasmat afvegen zodat het zand er weer af is. Dit voorkomt dat er onkruidvorming ontstaat. En af en toe even met de bezem er overheen zorgt ervoor dat de sprietjes weer mooi rechtop staan. Dit vegen hoeft niet elke week twee keer zoals met maaien. Een paar keer in de zomer is genoeg.

Een tip voor het ontdoen van het zand in de kunstmatige grasmat is er even overheen gaan met de stofzuiger. Deze haalt het zand er krachtig en compleet tussen weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *