Tuinaanleg: wat zijn de kosten?

Het aanleggen van de tuin is een klus welke vaak uitgesteld wordt. De ene keer, omdat het buiten te koud is en de andere keer, omdat het eigenlijk veel lekkerder weer is om in de tuin te gaan zitten. Door het aanleggen van de tuin uit te besteden aan een hovenier kun je op korte termijn al beginnen met het genieten van je tuin. De kosten van tuinaanleg bedragen gemiddeld tussen de 50 en 100 euro per vierkante meten. Dat is afhankelijk van de beplanting en bestrating die je wenst. De bedragen zijn inclusief alle materialen zoals planten en tegels en het arbeidsloon van de hovenier.

Hovenier

Je kan voor je tuinaanleg bij een hoveniersbedrijf een offerte aanvragen. Deze kan een prijsopgave maken voor de gehele klus. Een hovenier zal doorgaans een bedrag tussen de 35 en 45 euro per uur berekenen voor het arbeidsloon. Door de eenvoudige dingen in de tuin te doen kan je besparen op het aantal uren dat een hovenier nodig heeft. Hierdoor breng je de kosten van de tuinaanleg omlaag.

Tuinontwerp

Veel mensen laten tegenwoordig een tuinontwerp maken voordat ze de tuin zelf gaan aanleggen of aan laten leggen. Je kan een tuinontwerp laten maken vanaf zo’n 250 euro. Je kan tegenwoordig ook goede software voor op de computer kopen waarmee je zelf een tuinontwerp kunt maken. Bedenk wel dat je met dergelijke software nog steeds zelf creatief zal moeten zijn en moet weten of bepaalde planten, stuiken of boompjes wel kunnen. Daarom is het vaak beter om het tuinontwerp over te laten aan een professional.

Tuinmaterialen

Voor bepaalde standaard klussen in de tuin kunnen we je de meest gangbare prijzen geven, zodat je een beetje een idee krijgt over de kosten voor het aanleggen van een tuin. De kosten voor een grasveld bedragen tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter. Houten vlonders kosten tussen de 50 en 160 euro per vierkante meter. Een terras aan leggen kost tussen de 40 en 140 euro per vierkante meter, afhankelijk van de gekozen tegels. Het plaatsen van een schutting of een hek kan vanaf 50 euro per strekkende meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *