Kenmerken van een moderne tuin

In het verlengde van een modern huis, kun je kiezen voor een moderne uitstraling van je tuin. Er zijn enkele aspecten die ervoor kunnen zorgen dat je tuin er mooi verzorgd en modern uitziet.

Algemene kenmerken van een moderne tuin

Over het algemeen is een moderne tuin geschikt voor mensen die houden van strak, eenvoudig en design. Een moderne stijl in huis kun je gemakkelijk doortrekken naar je tuin. Deze tuin is overzichtelijk, met weinig poespas en een duidelijke indeling. Zo is er een terras, eventueel met terrasoverkapping, en bij grotere tuinen kan er nog een ander zitgedeelte zijn gemaakt. Deze zitgedeelten van de tuin zijn duidelijk afgescheiden van het andere tuingedeelte. Natuurlijk is er ook bij een moderne tuin veel ruimte voor verschil in opvulling.

Aspecten die je tegenkomt in moderne tuinen

Ondanks dat zelfs tuinen die in dezelfde categorie vallen, in dit geval modern, toch nog veel van elkaar kunnen verschillen door persoonlijke invulling, zijn er altijd een aantal aspecten die terugkomen. Moderne tuinen zijn voorzien van slechts enkele planten, vooral ter groene aanvulling op de rest. Deze planten hebben vaak een duidelijke vorm of zijn zelfs door snoeiwerk gevormd tot sculpturen. Verder maakt een moderne tuin veel gebruik van hout en natuursteen. De tegels die gebruikt worden zijn over het algemeen groot en bestaan uit bepaalde grijstinten. Bloemen en planten zijn zoals gezegd vakkundig gedoseerd en worden dan ook niet zomaar door de hele tuin geplaatst, maar meestal langs de paden en/of in specifieke bloembakken van metaal of steen. Een vijver is in een dergelijke tuin zeker ook mogelijk, maar ook deze is dan omgetoverd tot een moderne variant. Ook hiervoor is vaak gebruik gemaakt van metaal, steen en strakke vormen. Een moderne vijver bevat nog weleens een fontein of ornament, uiteraard met strakke of organische vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *