Een uitzonderlijke tuin met flagstones voor het terras

Flagstones in de tuin zorgen voor een hele verrijking van het aanzicht van de tuin. Flagstones zijn stapstenen van natuursteen. Ze zijn natuurlijk gekloofd en hebben een vorm van een tegel of een plaat. Het zijn duurzame stenen die elk verschillen in vorm, dikte en grootte. Populaire stapstenen zijn de Excluton flagstones. Excluton staat bekend om de duurzaamheid van de producten. Voor veel mensen heeft dit als nadeel dat er een flink prijskaartje aan kan hangen. Door te kiezen voor B-keus bestrating is het mogelijk om deze stapstenen voor een aantrekkelijke prijs te bestellen.

B-keus flagstones bestellen

B-keus houdt in dat je de bestrating voor een zeer aantrekkelijke prijs kunt bestellen. Voor B-keus bestrating wordt namelijk slechts de helft van de A-keus bestrating betaald. Dit is mogelijk doordat B-keus bestrating kan beschikken over enkele schoonheidsfoutjes. In de tegels kunnen barsten aanwezig zijn of er kunnen krassen op de stapstenen zitten. Ook kan het zijn dat er een licht kleurverschil aanwezig is tussen de verschillende tegels. Dit is echter lang niet bij alle stapstenen het geval.

Om de slechte stenen te compenseren wordt er geadviseerd om 10 % extra aan te schaffen. Zodoende kunnen de beschadigde stapstenen direct worden vervangen voor onbeschadigde stapstenen. Bij de B-keus flagstones kan er ook niet de volledige garantie worden gegeven op de producten. Om meer zekerheid te hebben wordt er aangeraden om de reviews van andere mensen eerst te lezen of om de stenen af te rekenen na ontvangst.

Het gebruik van flagstones

In Nederland worden flagstones het meest gebruikt voor paden en het terras in de tuin. Voornamelijk rond de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw waren deze onregelmatige stapstenen ontzettend populair. Flagstones worden echter al eeuwenland gebruikt. Naast dat flagstones in de tuin worden toegepast komen ze ook voor in de afwerking van een muur of het dak. Voor het installeren van flagstones wordt er altijd aangeraden om er deskundige hulp bij te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *