Tafel met stalen onderstel

Een tafel met een stalen onderstel is hét meubel van het jaar. Dit type tafel past goed binnen verschillende in- én exterieur stijlen. In een industriële omgeving is een tafel met stalen frame bijna een must have, zo perfect past het binnen het thema. In een meer landelijke of rustieke stijl zorgt de toevoeging van het metalen accent voor een stoer effect. Houd je van een minimalistische stijl, dan is dit type tafel ideaal als voornaamste blikvanger.

Tafels met stalen onderstel in alle soorten en maten

Er zijn verschillende typen tafels met stalen onderstel. Een eettafel bijvoorbeeld, maar ook salontafels. Zo kun je het meubel vinden waar je naar op zoek bent. Bovendien kun je meerdere tafels met stalen frame in je inrichting opnemen om eenheid te creëren en het maximale uit de robuuste look te halen.

De meest bekende variant van de tafel met stalen onderstel is de eettafel. Deze tafel is hét meubel van de eethoek en verdient daarom een prachtige look. Door het stalen onderstel kan je de toon voor de hele ruimte zetten. Het is bovendien een sterk, gedegen frame wat perfect is voor een tafel van dit formaat. De eettafels zijn er in tal van verschillende afmetingen, van 4-persoons tot maar liefst 12-persoons.

Ook salontafels met stalen frame zijn een trendy keuze. Door het stalen onderstel is het een stevigere en meer opvallende tafel voor bij de zithoek dan ander type lage tafels. Met name bij salontafels is er meer variatie in het type blad. Waar eettafels met stalen frame vaak een houten blad hebben, zie je bij salontafels ook modellen met bijvoorbeeld marmeren tafelblad.

Ook buitenshuis zie je tafels met stalen frame terug. Een tuintafel met staal geeft een unieke look aan je terras of balkon. De stoere en natuurlijke materialen passen perfect bij de elementen van een tuin. Het staal is bovendien onderhoudsvrij en gaat lang mee.

Welk ontwerp voor het onderstel kies jij?

Voor het stalen onderstel van de tafel heb je de keuze uit meerdere designs. De meest bekende vorm zijn de rechte poten, één op elke hoek van de tafel. Deze klassieke vorm past overal. Het praktische voordeel is dat deze poten minimaal in de weg zitten. Zo houd je ruimte over om ook op de hoek van de tafel een zitplaats te creëren. Typerend voor stalen frames is de u-vorm. Hierbij loopt het onderstel over de vloer door, waardoor twee poten zijn verbonden. Dit geeft de tafel een extra robuuste look. Enorm in populariteit toegenomen is het x-vorm onderstel. Aan de korte zijden van de tafel is het frame als een diagonaal kruis geplaatst. Dit laat extra aandacht naar het stalen onderstel gaan. Het stoere kruis geeft de tafel bovendien een extra bijzondere look. Nadeel is dat er geen zitplek meer is aan het hoofd van de tafel, maar dit kan worden opgelost door te kiezen voor een langer bovenblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *