Kaalkap bos

Een bosrijke omgeving kan prachtig zijn, maar is zeker niet altijd gewenst. Heb jij een stuk grond met een groot aantal bomen en wil je deze grond eigenlijk voor andere doeleinden gebruiken? Dan kun je de bomen laten kappen. Dit wordt ook wel kaalkap bos genoemd. Op deze pagina lees je meer over dit onderwerp van bomen kappen tot volledige kaalkap.

Wat is kaalkap?

Bij kaalkap worden alle bomen op een bepaald oppervlak gekapt. Hierbij worden eventueel ook de stronken en wortels verwijderd, zodat de betreffende grond na de kap voor een ander doeleinde kan worden gebruikt. Bij kaalkap wordt niet altijd een compleet bos gekapt, maar wel alle bomen op een specifiek stuk grond. Dit kan een heel bos zijn, maar ook de helft van een bos of slechts een paar vierkante meter van een bosrijke omgeving.

Waarom kaalkap?

Kaalkap wordt vaak uitgevoerd om een bosrijke omgeving voor andere doeleinden te kunnen gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een groot stuk grond gekocht en staan hier veel bomen? Dan kun je deze bomen kappen, om het stuk grond vervolgens te gebruiken voor de bouw van een huis of bedrijfspand. Ook kun je voor kaalkap kiezen als de bomen op een specifiek stuk grond niet meer gezond zijn. Na het kappen van de bomen kunnen er nieuwe bomen geplaatst worden, die wel gezond zijn.

Een expert inhuren voor kaalkap bos

Kaalkap bos is zeker niet gemakkelijk. Voor het beste eindresultaat moeten de bomen namelijk op exact de juiste manier gekapt worden. Bovendien kan het zelf kappen van bomen gevaarlijk zijn. Daarom raden wij je altijd aan om een expert in te huren voor het kappen van bomen of volledige kaalkap van een bos. Ook als je slechts een boom hoeft te kappen is de ondersteuning van een expert zeker aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *