de wilde dieren in je achtertuin

de wilde dieren in je achtertuin

Wanneer je op zoek bent naar wilde dieren hoef je helemaal niet ver te zoeken. Deze bevinden zich namelijk gewoon in je achtertuin. Wanneer je goed kijk, zal je namelijk zien dat het er wemelt van wilde dieren. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij de dieren in onze achtertuin en hoe wij deze een handje kunnen helpen.

De wilde dieren in de achtertuin

De dieren die we het makkelijkste zien in onze achtertuin zijn natuurlijk vogels. De hele dag door horen we het gefluit van deze wezensn. Wanneer je geluk hebt, kan een vogel zelfs een nestje bouwen in jouw tuin en zal je het hele proces van eieren tot kuikens kunnen meemaken. Vogels kunnen soms wel een beetje hulp van ons gebruiken en daar zijn verschillende mogelijkheden voor. De eerste is vrij simpel. Planten en bloemen. Vogels zijn namelijk gek op besjes en zaden en deze komen natuurlijk van planten en bloemen af. Ook eten vogels graag insecten. Deze komen ook af op planten en bloemen. Je kan vogels ook helpen met vogelhuisjes. Hier hebben zij een veilige plek om zich te kunnen voortplanten.

Knaagdieren

Er zijn niet alleen maar vogels in onze tuinen. Je ziet ze wellicht iets minder, maar ook knaagdieren en kleine knaagdieren komen voor. Dit zijn vaak nachtdieren en daardoor is het stukken moeilijker om ze te spotten. Egels, mollen en verschillende soorten muizen bevinden zich in onze tuin. De reden daarvoor is dat een tuin vaak verschillende soorten voedingsstoffen voor de beestjes bevat. Hierdoor kunnen zij alles gemakkelijk vinden. Ook deze dieren kun je helpen met beplanting, zodat ze beschut zijn, maar ook met speciale egelkasten zodat ze kunnen overnachten.

Quickscan

Wanneer je gaat verbouwen, kun je hiermee een hoop dieren wegjagen. Om er zeker vante zijn dat er geen beschermde diersoorten zijn kun je een quickscan flora en fauna laten doen. Hierdoor lopen de dieren geen risico.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *