Het belang van goed onderhouden kunstgras op een voetbalveld

In Nederland zien we steeds meer kunstgrasvelden. Niet alleen bij de amateurclubs, maar zelfs in de Eredivsie zien we steeds vaker kunstgras of hybride gras. Deze grassoorten zijn in opkomst, omdat het flink wat onderhoud (en dus kosten) bespaart. Wanneer er voor een kunstgrasmat is gekozen, is het wel zaak dat deze goed onderhouden wordt. In deze blog gaan we uitleggen waarom goed onderhoud aan kunstgras van groot belang is.

Goed onderhoud voorkomt hoge kosten

Veelal wordt vanwege de kosten gekozen voor kunstgras. Door het kunstgras goed te onderhouden (minimaal halfjaarlijks), blijven grote kosten bespaard. Denk maar eens aan algen die ervoor kunnen zorgen dat het kunstgras wordt aangetast. Kies voor een specialist als Silica Nova om je kunstgras goed te onderhouden.

Het voorkomt blessures

Slecht onderhouden kunstgras levert blessures op, dat is een feit. Slijtage aan het veld komt het spelen niet ten goede en vergroot de kans op blessures. Zorg er daarom voor dat de kunstgrasmat goed onderhouden blijft, zodat je er fijn op kunt blijven spelen.

Het speelt fijner

Wat is er nu fijner dan op een snelle mat te spelen? Een slecht onderhouden kunstgrasveld is geen pretje om op te spelen. Goed onderhoud zorgt ervoor dat het kunstgras er netjes verzorgd bij ligt, wat het spelcomfort en uiteindelijk het spelplezier ten goede zal komen.

Het oog wil ook wat

Je bent vast wel eens een kunstgrasmat die is er slecht bij lag. Grote kans dat je er nog steeds over praat dat de mat bij die specifieke club niet in orde is. Voor het oog is een goede kunstgrasmat dus ook erg belangrijk en dat krijg je alleen door periodiek goed onderhoud te verzorgen.

Wanneer je een voetbalveld met kunstgras hebt, is het dus verstandig om voor een goede kunstgrasmat te zorgen. Het onderhoud kun je vaak zelf doen, maar eens in de zoveel tijd is het raadzaam om hier een specialist voor in te schakelen. Vergeet zeker niet tijdig te sproeien. Een kurkdroge mat wil je niet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *