Graszoden in je tuin; de voordelen!

Vrouw met boek op graszoden

Graszoden (laten) leggen in de tuin wordt steeds populairder. Veel mensen kiezen voor gras voor de natuurlijke uitstraling en het comfort. Echter wilt niemand druk bezig zijn om een groen gazon te creëren. Gras zaaien, sproeien en maaien.. niet iedereen heeft er tijd voor. Zeker het aanleggen van een nieuw gazon is erg lastig, maar met graszoden heb je binnen een aantal uur een prachtig groen gazon liggen waar minder onderhoud voor nodig is. Wij hebben de belangrijkste voordelen van graszoden voor je op een rijtje gezet.

Meteen een groen gazon

Het eerst voordeel, die we hierboven ook al benoemd hebben, is dat je meteen resultaat hebt met graszoden. Na het leggen van de zoden heb je direct een groene grasmat in de tuin liggen. Wanneer je zelf gras zaait kan het weken duren voordat je een mooi gazon hebt en dan nog is het gazon vaak veel minder mooi.

Hele jaar door leggen

Nog een groot voordeel van graszoden is dat je ze bijna het hele jaar door kunt leggen. Wil je gras zaaien dan moet je wachten op het juiste moment. Wanneer de grond vochtig is en niet bevroren of modderig dan kan je gewoon graszoden laten leggen.

Minder last van onkruid

Bij gezaaid gras lopen mensen vaak tegen het veelvoorkomende probleem onkruid aan. Onkruid verpest de uitstraling van je gazon en is lastig te bestrijden. Bij graszoden heb je minder kans op onkruid. Graszoden zijn erg dicht bezaaid waardoor onkruid er moeilijk doorheen komt.

Afgelijnd gazon

De randen van je gazon zullen mooi recht zijn wanneer je kiest voor graszoden in plaats van het zelf zaaien van gras. Als graszoden recht geplaatst worden heb je een prachtig afgelijnd gazon.

Overtuigd van graszoden? Op graszodengelegd.nl kan je voordelige graszoden van hoge kwaliteit kopen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *