Zelf een tuin ontwerpen

Misschien ben je net verhuisd en vind je de tuin niet mooi. Of wil je gewoon je tuin onder handen nemen? Zelf een tuin ontwerpen, dat lijkt een hele klus en dat is het ook, maar wel een hele leuke uitdaging. Durf jij het aan? Heb je er al over nagedacht wat je graag zou willen? Veel groen en planten of misschien wat meer bestrating in je tuin en een eigen terras maken? De mogelijkheden hangen af van de grootte van de tuin en je wensen, maar ook zul je naar je budget moeten kijken. Als je kiest voor een eigen tuin ontwerpen, kun je het beste eerst een indeling maken van wat je graag zou willen. Dan krijg je een beter beeld van hoe het er als geheel uit komt te zien.

Welke wensen heb je voor je tuin?

Iedereen heeft een eigen smaak, dat geldt ook bij het aanleggen van de tuin. Zelf je tuin ontwerpen kan daarom veel tijd kosten, omdat je iedere keer nieuwe inspiratie krijgt en toch weer wat wilt veranderen. Dat is niet erg! Neem de tijd om ervoor te zorgen dat je een mooie tuin ontwerpt, die voldoet aan jouw wensen. Laat je daarbij vooral inspireren door andere tuinen. Een goed ontwerp is het halve werk!

Denk aan het budget en je wensen

Je budget en je wensen spelen een grote rol bij het ontwerpen van je tuin. Je kunt het zo groots aanpakken als je zelf wilt, maar ook met een paar kleine veranderingen kun je zelf een tuin ontwerpen die heel anders is qua uitstraling dan voorheen. Zorg er in ieder geval voor dat je duidelijk voor ogen hebt wat je wilt en dan kun je zelf je tuin ontwerpen en hem vervolgens realiseren. Dit is een leuke bezigheid en als je klaar bent kun je heerlijk van je zelf ontworpen tuin genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *