Ruim aanbod tuinplanten

Wanneer jij weet wat je wilt en de indeling van de tuin kent, pas dan ga je op zoek naar planten. Beantwoord voor jezelf de volgende vragen: hoeveel gras wil je, waar komt het terras en van welke afmeting, voor welke afscheiding met de buren kies je, wil je bomen, struiken, paden en perken, een groentetuin, fruitbomen, een tuinhuis enz.? Stap voor stap wordt het beeld van de tuin een stuk duidelijker. Het meeste werk is dan eigenlijk al klaar…..ten minste….. Nu volgt de aankoop van de tuinplanten. Als je weet wat je wilt is dat zo klaar, maar door het ruime aanbod kan ook daar behoorlijk wat tijd in gaan zitten. Zoek online naar mooie planten. Er staat een prima omschrijving bij, zodat jij weet hoe jij ze moet behandelen en welke plaats in de tuin het meest geschikt is.

Zon of schaduw?

Het is erg belangrijk om de planten op de juiste plaats te zetten. Houd jij hiermee geen rekening dan zul je elk jaar je tuin opnieuw moeten aanplanten. Schaduwplanten gaan dood, verbranden, als je ze in de volle zon zet en planten die in de volle zon moeten staan gedijen niet in de schaduw. Sommige planten zullen niet afsterven, maar zullen nooit op z’n mooist worden als ze niet op de juiste plek worden geplant. Je zult niet voor elke plant de ideale plaats hebben, maar probeer er zo goed mogelijk aan te voldoen.

De tuinplanten planten

Je hebt de tuinplanten in huis en dan kan het mooiste werk beginnen: het aanplanten van de tuin. Laat de planten geen week staan, maar plant ze zo snel mogelijk uit. Doe dit nooit in de volle zon, wacht dan tot de avond of de volgende morgen. Sommige planten dien je voordat je ze plant in een emmer water te zetten, zodat de kluit zich vol kan zuigen. Maak vervolgens een plantgat waar de wortels voldoende ruimte in hebben. Geef de pas geplante struiken, bomen en tuinplanten de eerste dagen voldoende water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *