Met kunstgras beschik je direct over een groene tuin

Met kunstgras beschik je direct over een groene tuin

Het gebruik van kunstgras in de tuin, op het dakterras en balkon is een trend die we steeds vaker zien. Niet zo vreemd eigenlijk want het kunstgras van nu is haast niet meer van echt gras te onderscheiden. Kunstgras is de gemakkelijkste manier om van je tuin of balkon een groen paradijs te maken zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen.

Harde groene plastic matten zijn gelukkig voorgoed verleden tijd. Kunstgras wordt tegenwoordig met zachte kunstvezels gemaakt. Hierdoor voelt het gras zacht aan en zou je er zelfs blootvoets op kunnen lopen zonder dat dit onaangenaam aanvoelt. Er worden voor de kunstgrasmatten bewust meerdere kleuren groen gebruikt, waardoor je grasveld een hele natuurlijke uitstraling krijgt. Het gras is bovendien onderhoudsvriendelijk en maaien is dan ook in elk geval voorgoed verleden tijd. Met kunstgras is het zelfs mogelijk om knusse hoekjes te creëren in je tuin of bijvoorbeeld op een dakterras. 

Kunstgras in je tuin

Wanneer je over het plaatsen van kunstgras nadenkt, zal je tuin waarschijnlijk de eerste locatie zijn die bij je op komt. Zo zou je een natuurlijk gazon kunnen vervangen voor kunstgras. Maar met een mooi stuk kunstgras is er veel meer mogelijk in je tuin. Doordat het materiaal eenvoudig op maat is te knippen kan je er ook diverse figuren van maken. Hierdoor zou je bijvoorbeeld vierkanten of cirkelvormige tegels van kunstgras kunnen maken, die je vervolgens zo plaatst in de tuin dat ze samen een pad vormen. Heb je een border die je af wilt bakenen? Dan is een strook kunstgras een mooie oplossing. Ook zou je er de rand van een tuinvijver mee kunnen bedekken. Maar kunstgras is ook ideaal om te gebruiken als basis voor een speelplek voor de kinderen.

Een groene basis voor balkon of dakterras

Heb je de luxe van een balkon of dakterras dan wil je deze vast zo inrichten dat je er heerlijk kunt ontspannen. De kleur groen hoort daar eigenlijk gewoon bij. Maar echt gras is vaak geen optie. Kunstgras kan echter altijd! Gebruik het als groentapijt en je hebt meteen een hele andere sfeer op je terras of balkon. Een sterke basis dat zich goed laat combineren met bloempotten, een leuke zithoek en sfeervolle woondecoraties. 

Voor elke locatie de juiste kunstgras

Tegenwoordig is er een ruim assortiment kunstgras verkrijgbaar. Het kunstgras heeft verschillende nuances groen. Bij de betere kunstgrassoorten zijn de grassprieten van donker- naar lichtgroene toppen opgebouwd. Alsof het gras verkleurd is door de zon wat een natuurlijk effect geeft. De hoogte van de grassprieten varieert ook enorm. Zo zijn er grasmatten verkrijgbaar met hele korte of juist vrij lange grassprieten. Bovendien zijn er kunstgrassen verkrijgbaar waarbij sommige grassprieten niet allemaal even recht zijn. Wat zorgt voor een realistische niet van echt te onderscheiden grasmat. Zo is er voor elke locatie wel een juiste kunstgrasmat te vinden. Of het nu gaat om een kleine tuin, een flink gazon, een balkon of een luxueus dakterras.

Bron: kunstgrashuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *