Houd rekening met de garagedeur

Wanneer je bezig bent met het ontwerpen van een tuin word je waarschijnlijk dood gegooid met zaken waar je volgens mensen op moet letten. Misschien moet je de tuin eerst ophogen, moet je op zoek gaan naar de perfecte tegels, is het belangrijk om te beslissen voor welke tuinplanten je kiest en ga zo maar door. Het klinkt wellicht allemaal omslachtig, maar het is wel degelijk verstandig om al deze zaken in je achterhoofd te houden. Er is echter nog een ander puntje dat van belang is: de garagedeur. Garagepoorten zijn immers vaak onderdeel van een voor- of achtertuin, dus als ook jij een garage hebt, dan is het aan te raden om even verder te lezen.

Verschillen in garagedeuren

Waarschijnlijk hoeven we je niet veel vertellen over het feit dat er vele verschillen zijn tussen de diverse typen garagedeuren. Maar wat houden die verschillen dan exact in? Welke garagepoort is wel of juist niet geschikt in je tuin? Sectionale poorten, schuifpoorten en rolpoorten nemen bijvoorbeeld weinig ruimte in. De deur gaat in alle drie de gevallen immers tegen het plafond of de muur aan open, zonder dat de deur uit de garage klapt zoals dat bij de welbekende kantelpoort is. Wanneer je een relatief ‘wilde’ tuin hebt, kan een kantelpoort bijvoorbeeld wel eens voor problemen zorgen. Je wilt namelijk niet hebben dat er continu planten tussen de poort zitten of dat de garagedeur telkens ergens tegenaan klapt.

Welk materiaal garagedeur?

Naast de verschillende soorten garagedeuren, zijn ze natuurlijk ook in diverse materialen te verkrijgen. Bedenk daarbij echter wel dat sectionale poorten, schuifpoorten en rolpoorten in vergelijking met kantelpoorten over het algemeen wat beperkter zijn in de materiaalkeuze. Kantelpoorten bestaan in principe namelijk uit één stuk, wat een breder scala aan materialen toestaat. Op die manier zijn er wat meer creatieve ideeën mee uit te werken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een garagedeur die in hetzelfde hout is uitgewerkt als je nieuwe tuinset? Kantelpoorten zijn overigens ook het voordeligst, dus wanneer je een specifiek budget in gedachten hebt, is dat ook een belangrijk punt om aan te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *