De voordelen van LED verlichting

Niet iedereen weet dit, maar LED verlichting is er met rasse schreden op vooruit gegaan. De techniek in LED lampen is tegenwoordig vele malen beter dan in vergelijking met een aantal jaren terug. Op dit moment zijn er dan ook steeds meer mensen die privé, maar ook op het werk, LED verlichting aan gaan schaffen. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan LED verlichting die soms nog wel over het hoofd worden gezien.

De duurzaamheid van LED verlichting

Dit is in de afgelopen jaren heel erg sterk verbeterd. LED verlichting is tegenwoordig gewoon schokbestendig en vrijwel onbreekbaar. Ook is het zo dat LED lampen vandaag de dag goed tegen trillingen, maar ook warmte en kou kunnen. Daarnaast zijn er ook lampen bij die tegen water bestendig zijn. Zo gaan ze gewoon veel langer mee. Maar niet alleen om die reden, want LED lampen hebben wel 30.000 tot 50.000 branduren, waardoor je ze absoluut niet vaak hoeft te vervangen. Mocht dit wel zo zijn, dan heb je over het algemeen een goede garantie op je LED verlichting.

LED verlichting heeft geen opstart- of opwarmtijd nodig

Daar waar je bij de oude lichtbronnen nog wel moest wachten tot ze volledig warm waren of optimaal licht gaven, hoef je dat bij LED verlichting niet te doen. Bijvoorbeeld een LED G9 dimbaar lamp brengt namelijk direct de maximale lichtopbrengst, net als bij een gloeilamp. Als je dit met een spaarlamp gaat vergelijken, dan merk je dat deze met de opstart weinig licht geeft en langzaam maar zeker over een aantal minuten steeds feller gaat branden. Veel mensen vinden dit erg vervelend en willen daarom op LED verlichting overstappen, zodat ze van dat probleem af kunnen zijn.

LED lampen zijn nu dimbaar

In het verleden was dit niet mogelijk, maar vandaag de dag kunnen LED lampen gewoon gedimd worden. Voorheen zouden mensen om die reden geen LED verlichting nemen, omdat het gewoon één felle stand was, wat op zich best logisch was. Maar gelukkig is dit nu verleden tijd. Overigens kun je op webwinkels een heleboel dimbare LED lampen vinden, iets wat in de productomschrijving moet worden weergegeven.

LED lampen bij voeding en textiel toe te passen

Nog een voordeel van LED verlichting: het geeft geen infrarood of ultraviolet straling af, waardoor het geen negatieve invloed op je voeding of op textiel (je kleding) zal hebben. Door andere verlichting is het mogelijk dat kleding bijvoorbeeld gaat verkleuren. LED verlichting is gewoon in iedere koelkast, voorraadkast, kledingkast en meer toe te passen, zonder dat het een negatieve invloed op je producten zal hebben. Tevens zijn LED lampen dus ook perfect geschikt voor kledingwinkels en bijvoorbeeld supermarkten.

Zo zie je maar dat LED verlichting vele voordelen met zich meebrengt en dit is nog maar een kleine greep uit het geheel.

One Comment on “De voordelen van LED verlichting

  1. LED heeft inderdaad mooie eigenschappen. Breed toepasbaar en steeds vaker gezien. Ook wij zijn er fan van. In onze tuin hebben we nu led schijnwerpers staan, die een mooi licht schijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *